Tuesday, July 28, 2015

Fokus på.. Malin Alfredsson


Malin har drömt om High Chaparral sedan barnsben, och tänkte då att vilket ställe som helst skulle vara bra. Små drömmar kan minsann bli stora för nu jobbar hon inte bara på High Chaparral, hon spelar även en av huvudrollerna i vår stuntshow nämligen Lady Jane som är ledare av skurkligan tillsammans med Black Bart. Detta är hennes första säsong och tiden här har till och med överträffat hennes drömmar och förväntningar, vilket är otroligt både för henne och oss.


Hennes roll Lady Jane är hennes första skurkroll vilket är väldigt annorlunda eftersom hon i vanliga fall spelar mycket hjälte roller. En stor skillnad är att det är hårt att förlora säger hon med tanke på att hon i vanliga fall som hjälte får vinna. Att hitta till hennes roll har varit en resa och att just kunna försvara sin roll även om den är ond har krävt att man gräver ännu djupare för att hitta det.

-Jag tror inte någon människa är ond för att vara ond, utan det finns alltid en anledning till att de gör som de gör. De gör val som en själv kanske inte hade gjort.


Om hon får beskriva sin karaktär skulle hon säga att Lady Jane är

-Jävligt hård, vet vad hon vill och går på det, väldigt målmedveten. Hon skyr inga medel.

Det har varit roligt att hitta denna karaktären men det bästa med High Chaparral och att jobba här är kollegorna och hästarna säger hon. Hon har ett jobb som hon verkligen älskar men tycker verkligen att det blir ännu bättre eftersom man får jobba med folk man tycker om. Att komma tillbaka är ett mål för Malin, och hade hon fått välja en drömroll skulle hon troligtvis inte byta eftersom hon redan har fått sin drömroll. Det viktiga är att hon får fortsätta som hon gör denna sommaren, agera, skjuta, slåss, rida. De fyra viktiga pelarna.

-Jo men att fortsätta med Jane på något vis, kanske att hon har ännu mer plats och är mer vital för storyn. Mer scener liksom och mer text. Eller en riktigt fet hjälte då.


Om man istället frågar om den stora Hollywood drömmen är svaret

-Just nu har jag väl blivit jävligt sugen på att göra en riktigt stor Hollywood produktion där jag spelar Calamity Jane. Jag har börjat läsa lite böcker om henne och sådär. Det hade varit riktigt tufft. Och inte göra den här schablon artade bilden av henne som är i många sammanhang, utan en råbarkad brud men bar också på mycket sorg och förvirring över livet. Det hade varit kul att göra ett riktigt ärligt, djupgående porträtt av henne. För då hade det fått bli både drama och action.


När Malin kom till showen i början hade hon ett mål vilket var att hon hoppades att hon inte skulle vara livrädd varje gång hon skulle rida in vilket hon har klarat galant. Marcus och Karl vill inflika att de är livrädda varje gång hon rider in, men Malin har fått sitt mål avklarat i vilket fall.

Under året som har gått har Malin jobbat med olika saker, men bland annat med en pilot för en vikingaaction som fått finansiering och förhoppningsvis ska börja filma i början på nästa år. Precis innan hon kom hit till Chappen jobbade hon på Kungsbacka Statsteater där de gjorde ett Norén drama av buskisen Snålvatten och Jäkelskap. Ett formexperiment som fungerade bra men bildade någon bisarr svart komedi, "Rätt vidrig blev den faktiskt" säger hon men ett skoj projekt.


För att komma hit som skådespelare och person har hon bland annat fått mycket kontakter och erfarenhet till filmprojekt från Katrinebergs Folkhögskola men för att komma till High Chaparral och vart hon är idag säger hon att det handlar mer om person.

-Envishet och acceptans att det tar tid med skådespeleri. Alla säger att det är så himla svårt att bli skådespelare, men jag tror inte att det är så himla svårt egentligen, jag tror bara att det tar mycket längre tid än mycket andra grejer. Och ett jäkla nätverkande av grejer, det låter klyschigt kanske, men se till att vara på rätt fester typ och rätt evenemang.

Detta ser Malin till att hålla uppe även som nykterist både eftersom hon har en stark och oblyg personlighet till att börja med så alkohol behövs inte, men också för att jobb är i fokus.


När jag frågar om det roligaste som hänt under sommaren i showen så säger hon att de roligaste showerna att spela är de när det sitter nära och kära i publiken, men ska hon fokusera ett specifikt minna skulle det då vara

-När jag red Atlas och ena tygeln gick av på ena sidan, och jag red in i full galopp med en tygel liksom. Det var spännande. Det var jävligt kul efteråt. Men det fina var nästan att Atlas verkade fatta att något var fel, så han stannade fastän jag bara hade en tygel. Det var fint!



No comments:

Post a Comment