Wednesday, July 15, 2015

Fokus på.. Julia Landberg


Julia har jobbat på High Chaparral sen den 5e maj för att vara exakt, och på den tiden har hon inte bara hunnit spela fyra roller i två olika shower, men också gjort sig något av ett namn som en av de gladaste och också galnaste i showen för i år. Man kan aldrig vara redo på vad Julia kan kläcka ur sig, men det är det som är charmen!

När det kommer till sina fyra roller Jolin och Rosie, Lucy och även Miss Woods i Lucky Luke Showen, så tycker Julia att det är spännande att få vara god ibland och ond ibland. När hon kom hit till High Chaparral var det endast en av skurkarna Jolin och också Lucy som hon visste att hon skulle spela, men eftersom schemat är rullande i showen så lades Rosie till och sedan även Miss Woods. Att välja favoritkaraktär är svårt, för de är alla utmanande på olika sätt, Jolin är fysiskt utmanande, medan Lucy är utmanande textmässigt och att göra karaktären intressant. Det blir roligt alla dagar helt enkelt!


Julia har precis avslutat skådespelarprogrammet på Kalle Flygare, men har sedan hon slutat inte bara fått dessa roller i showen, utan också rollen som Liesl i Sound of Music uppe i Gävle Gasklockor, något annorlunda jämfört med showgatan.

-Lite annorlunda. Lite mer musikal, lite mindre våld.


Att välja en drömroll är svårt, men en roll kommer till slut fram och visar sig vara Mrs Lovett.

-Jag skulle nog väldigt gärna vilja spela Mrs Lovett i Sweeney Todd, på scen. Texten är ju så mycket bättre på engelska, så jag skulle ju föredra att göra den på engelska, om jag kan göra den bra, så vill jag ju gärna göra det på originalspråk eftersom det är så genialiskt. Hon är liksom snäll men diabolisk. Snäll och moderlig men har ingen gräns på vad hon kan göra. Hon har ingen inre spärr!

En drömroll på High Chaparral skulle antingen vara skurk igen eller som Julia sa det

-Enda kravet jag egentligen har är att jag får rida jävligt mycket. Rida, skjuta och vara lite galen. Jättegärna lite stunt om jag får lära mig.


Mål med sommaren och att ha gjort innan hon åker härifrån är att få öva mer med svärdet och bli "Jävligt bra med svärdet". En av skurkrollerna har en fäktningsscen, så att Julia ska klara det innan sommaren är det ingen som tvivlar på!


Det roligaste som hänt under sommaren på scenen var när en av de större och tjockare hästarna Flinga fick ordentligt med fart ut och då såg ut "som en jättesnabb liten köttbulle, och benen bara far". Mycket roligt händer både i show och utanför men det som är bäst med att jobba på High Chaparral tycker Julia är

-Det bästa med att jobba på High Chaparral det är helt klart alla människor, all natur och att få vara utomhus, djuren och alla glada besökare. Framförallt barnen.


Det finns många anledningar till att se showen, men när Julia får frågan svarar hon såhär

-Man ska komma och se showen för att den är actionfylld, rolig och den har en story. Det är inte bara stunt för stunts skull, det är en story som drivs framåt genom action. Den skiljer sig från mycket teater, för den är mycket fysiskt baserad, det är som att se en actionfilm live.


Julia lever efter mottot "Jag är nog" och att man inte ska försöka prestera på scenen. Som skådespelare glömmer man det lätt, men för Julia går det lättare om man hela tiden kommer ihåg att "jag räcker till", vilket är något hon tycker fler borde försöka göra, både inom skådespelaryrket men även i livet överlag. Och Julia räcker till mer än nog och får många att le varje dag, så nog ser hon till att leva efter sitt motto!


No comments:

Post a Comment