Wednesday, July 22, 2015

Fokus på.. Ann-Sofie Othén


Detta är Ann-Sofies andra säsong på High Chaparral och har gått snabbt framåt från en statist och mindre roll förra året till att i år ha en av huvudrollerna, Cathy. Inte bara får hon spela huvudroll, men det är även som något av en drömroll för henne.

-Just att få spela en tjej som är så stark som blir en sån förebild för både killar och tjejer liksom. Även hur hon är, det är så himla roligt att hon älskar dynamit, att hon är så sprallig men ändå cool och lugn, jag får verkligen chansen att spela ut och ta till vara på all den energin som man har, hon är så pass fysisk också.


Ann-Sofie har otroligt mycket energi vilket man märkt när hon ibland på lunch rasten kommer tillbaka i träningskläder efter att ha varit på en springrunda. Detta allt medans en själv helst vill sova och vila upp sig under lunchen för att orka nästa show! All denna energin kommer väl till pass när man spelar Cathy som är en väldigt aktiv roll som alltid springer till ställen istället för att gå, och även det faktum att det är en väldigt stor scen gör det väldigt krävande.

-Jag gillar verkligen att det är så mycket action, efter en show är jag ju helt slut... Varje gång jag ska förflytta mig någonstans ska jag ju springa, så det är ju tur att jag tycker om att springa!


Den andra rollen Ann-Sofie har är Lucy som är helt annorlunda men ändå en stark kvinnlig karaktär som lockar Annso med alla starka känslor och just att hon är allt eller inget. Två väldigt krävande karaktärer på två helt olika sätt, så det är en sommar av utmaningar, men roliga sådana! En annan utmaning när man jobbar på High Chaparral i showen brukar vara att det är mycket improvisation med barn och familjer och att vara så nära sin publik är det inte alla som är vana vid eller gillar, men för Ann-Sofie är det bland det roligaste man får göra. Inte bara har man väldigt kul men man hittar sin karaktär på ett annat sätt och kan hela tiden utveckla sig själv och sin karaktär. Det blir en bättre upplevelse för både oss skådespelare och för besökarna, vilket är super!


När Ann-Sofie inte jobbar på High Chaparral jobbar hon som Musikalartist och det har varit mycket roligt som hänt sedan hon tog examen men nu i höst ska hon iväg till Kanarieöarna för att showa och underhålla med 2Entertain Blue Village.

Om hon skulle komma tillbaka nästa sommar och få vara precis vilken roll som helst så handlar det inte om en viss roll utan mer om att få en roll där allt hon kan blir utnyttjat till fullo, så både hennes fysiska kapacitet men även en hennes kunskaper inom teater. 

-God eller ond spelar inte så stor roll bara jag känner att jag får en utmaning och att jag kan utnyttja dem sidorna jag har.


Om hon får drömma ännu större och gå ut i världen skulle det vara att få vara med i musikal på Broadway och om hon bara får välja en enda roll där skulle det vara Maria i Sound of Music. Det var den första musikalen hon såg och hon kan alla repliker utantill så instuderingen blir inga problem och det är även en klassisk musikal vilket sångmässigt är hennes genre. Skulle hon få välja en modern musikal hade det varit Glinda i Wicked. 

-Glinda är så uttrycksfull. Komisk plus när det gäller sången att hon har hela spannet, allt från klassisk opera till jättemycket belting värsta american style så det hade verkligen varit en utmaning, och det hade varit sjukt roligt, jag gillar att göra humoristiska karaktärer det är väldigt roligt.


Att få vara utomhus så mycket och att få sån nära kontakt med publiken är det som är det bästa med High Chaparral tycker Annso. Det är även ett fantastiskt gäng att få jobba med och att få bo tillsammans ungefär som på läger eller folkis är något som hon verkligen gillar! Det roligaste som hänt under showen enligt Annso var när hon spelade Cathy tillsammans med Jonathan.

-När Jonathan sa fel namn till Lucy och han sa Cathy i slutet. Hela kärleksscenen föll ju liksom haha! Och det har hänt två gånger! Stackars Jonathan, nu hänger jag ut honom... Jag får be om ursäkt sen!


Ann-Sofie har en otroligt bra anledning till varför man ska se showen och den är

-Det är ju ett fantastiskt äventyr man får följa med Cathy och Chester på, och det finns liksom någonting för alla, både för vuxna och barn men också att det är bra uppdelat i roller så både tjejer och killar har förebild i år, och det tycker jag Robban har gjort jättebra. Både att det är killar och banditer i tjejligan och att det är en kille och en tjej som är i fokus som huvudrollerna och det märks på barnen och det är en stor skillnad från förra året. Efter signeringen så märker man att det är så många fler tjejer som kommer fram också, för förra året var det ju manliga frontfigurer, det var Black Bart, Shawn och Sheriff som var mest framträdande och det gjorde ju att mest killar relaterar till dem och det är bara naturligt, så är det. Men det är väldigt kul att se nu att även tjejerna i publiken, både flickor och även äldre, också blir engagerade och tycker Vilda Västern är kul. Det har inte gjort att det är färre killar som tycker om det, tvärtom! Och det är väldigt roligt för både som Cathy och Lucy märker jag skillnad, för killarna kommer fram efteråt också till alla tjejrollerna på ett annat sätt för nu har killarna sett att tjejer kan också vara coola och vara förebilder, och det är helt okej att tycka att en tjej är häftig.



No comments:

Post a Comment