Friday, May 29, 2015

Premiären står för dörren

Idag Lördag den 30e Maj är dagen vi jobbat för i veckor nu, för idag är det nämligen premiär! Klockan 13 och klockan 17.30 är det dags att slå upp dörrarna för River City och för er alla som vill komma och se en helt otrolig Wild West Show!

Och som vi har förberett oss och övat ska ni veta. Alla kostymer har kommit ut och för bara några dagar sedan fick vi även musik och vilken skillnad det blir, inte konstigt att barnen under somrarna brukar tro att de tittar på en film! Det är något speciellt med att se det hela falla på plats och att allt hårt arbete verkligen visar sig.

Igår hade vi vårat genrep, vilket är sista föreställningen innan det är premiär, en sista övningsgenomgång kan man säga men genrepet har nästan alltid publik och likaså vårat genrep. Dagen började väl kanske inte på det bästa sättet med att en av våra stuntmän hade gjort illa ryggen och fick vila ifrån showen, men hjälpte till och sprang omkring och fick upp stämningen det lyckades han med ändå David! På morgonen fick vi även veta att en av våra hästar har blivit sjuk och måste vila en vecka, så helt plötsligt stod vi där med endast tre hästar att rida in på och tre andra som inte har hunnit träna nog för att kunna vara med på showen. Så ändringar fick göras men det löste sig rättså snabbt det med! Under dagen och förmiddagen regnade det som bara den och vi förberedde oss på att köra ett blött och lerigt genomdrag vid klockan ett men otroligt nog så sprack det upp och endast lite mulet väder var det som sken ner på oss under våran föreställning. Efter föreställningen fick alla sina små anteckningar från Robban som regisserar och vi gick på lunch för att se till att ha energin för genrepet som började om bara några timmar.

Det sägs ofta att om någon ska gå fel ska det gå fel på genrepet och att det ofta gör det. Och som det gjorde det för oss! En häst råkade trampa på något under uppvärmningen och så var ännu en skurk till fots istället för till häst. En av hästarna på scenen bestämde sig för att springa åt helt fel håll och Karin ramlade av men klarade sig galant som den stuntkvinna hon är. På showen används det flera revolvrar och hagelgevär som klickade i sin oändlighet (att klicka är när ett skott inte går av så då låter det "klick" istället för "PANG") och jag råkade till och med sadla av en häst som skulle in och fick sadla på det snabbaste som bara gick.

Men trots dessa problem och nerver hos alla gick showen jättebra! Det som händer på baksidan är ju trots allt på baksidan och tack vare ett helt otroligt team löste vi det och kunde leverera en fantastisk show på framsidan! Vi ska fortsätta jobba på att ge er den bästa showen som finns, och vi kommer börja med att göra en premiär som ni sent kommer glömma!

För ni kommer och tittar idag, inte sant? Glöm inte paraply och varma regnkläder för det ser ut att bli blött men vi har tillräckligt med fart och fläkt för att ni helt ska glömma det blöta!

No comments:

Post a Comment