Saturday, May 16, 2015

Lite bilder från veckorna som har gått

På morgonmötet händer det mycket olika saker, folk stretchar, man lyssnar, diskuterar vad som ska hända under dagen och ofta mycket skratt. Eftersom vi bor i Sverige blir det dessutom mycket kläder och regnjacka! Helst rosa, som Ann-Sofie har.
Ridningsträningen är till för både oss ryttare men också för att få igång hästarna och för att se till att vi får ett bra samarbete med dem, litar de inte på oss kommer det bli väldigt svårt att springa runt med smällar, ramlande människor och inte minst diligenser!
Fix och trix innebär många saker, en av grejerna vi gjort är att måla om köket så att vi kan ha det lite fint på vår baksida av scenen. Ju finare det är desto bättre kan man ju jobba, inte sant?
Något vi tränat mycket senaste veckorna är just vapenträning. Det som lagts mest tid på är att just ladda och ladda ur vapnet, för mitt i en shootout vill man ju inte sitta och inte ha några skott kvar!
Fightträningen är viktig för att skurkarna verkligen ska kunna ses som så elaka som möjligt, för detta året är det bland den värsta skurkligan man kan tänka sig! Mycket slag för att alla ska förstå att det är faktiskt skurkarna som bestämmer.
Hur skulle showen se ut utan skådespel? Tid till att öva repliker, positioner och reaktioner läggs och självklar måste alla få leka extra med sina karaktärer nu i början för att hitta den perfekta kombinationen som kommer att ge showen det lilla extra!
Har man inte bra padar kommer man inte ha bra stunt, så att kolla pads och se till att allt är i topp skick är ytterst viktigt för att man inte ska göra illa sig i fall.
Ibland är det så att det tränas en scen där man inte är med, men bara för det är man inte ledig, då kan man göra som Ronja och Ann-Sofie gör, sätt dig vid ljudbåset och öva repliker och diskutera karaktärer och deras bakgrund. Har man en bakgrund hjälper det otroligt mycket för att kunna förstå sig på sin roll och även att presentera den bättre.
En av skurkarna är så vild att hon har hittat en sabel som hon fightas med. Karin och Marcus över på för när det gäller fäktning och svärd måste man vara försiktig, för det är inte leksaker man gör det med, utan precision och koncentration och övning kan saker gå väldigt fel, vilket är varför man övar, övar, övar och övar lite till när man är klar!
I en show är det mycket små saker som man kanske inte tänker på, men att ha en ordentlig dynamitlåda är faktiskt oerhört viktigt, vilket Ronja tagit på sig att fixa så den både ser fin ut, men det måste ju också se använd ut! Knappt något i Vilda Västern var splitternytt och skinande, man använde ju saker!

No comments:

Post a Comment