Monday, May 11, 2015

Kollationering och början på ett nytt äventyr

High Chaparrals slogan är "Var en del av äventyret" och när man jobbar på High Chaparral är man inte bara del av äventyret, man skapar äventyret. Detta är en blogg som kommer handla om just det, att skapa äventyret som är Gold Rush Wild West Show 2015 på High Chaparral.

Vi är 16 personer som ska jobba och kämpa för att ge er en show full med fart, fläkt, stunts, hästar, banditer och självklart skott och explosioner! Vi har nu haft en vecka med fix och trix på showgatan, stuntträning, vapenträning, fightträning och ridträning. Fix och trix är att ordna bland all rekvisita, pynta showgatan, städa mötesplatser och måla iordning allt nytt så det ser ut precis som det gjorde under vilda västern. Stuntträningen innebär massvis med fall från olika höjder, fler fall från högre höjder och sist men inte minst ännu fler fall från något lägre höjder.
Vapenträningen har även den med upprepning att göra och där satt vi allihopa med huvudena nere och kalla fingrar pillande med små skott som ska in i små hål i en ofta iskall revolver och sen rätt ut igen för att upprepa processen om och om igen. Tidsödande men på två dagar hade vi alla sänkt vår tid med mellan 5 och 10 sekunder, vilket i en show kan betyda fullt ös medvetslös eller en gäspning.
Fightträningen kan av vissa ses som den roligaste delen, för hur ofta får man lära sig hur man sparkar eller slår en person i magen och de vill att du ska göra det om och om igen? Inte ofta alls skulle jag säga men när man jobbar i Stuntshowen är det en daglig rutin. Även om det är väldigt roligt att låtsas slåss, så finns det något som ibland är lite roligare. Nämligen att stagefäktas! Finns det något coolare än en bandittjej med både revolver och sabel? Jo det finns det, en bandittjej med revolver och sabel som galopperar på en häst! Och hästträning har det varit mycket av denna veckan, hela förmiddagar med träning i paddocken, ritt ute i skogen och träning på showgatan för att få både hästar och ryttare säkra tills vi öppnar parken den 30e maj.

Idag var det kollationering, alltså ett första möte där alla i showen och kostym ansvariga träffas och läser igenom manus och diskuterar kostym, karaktärer och olika backstory till både staden, karaktärerna och alla yrken. Detta är den första delen av att förstå hur showen faktiskt kommer se ut om tre veckor när vi öppnar och kör vår första show. Nu är det ledigt i två dagar för att alla ska få vila upp sig, men på torsdag fortsätter repetitionerna för att ge er ett äventyr ni sent kommer glömma!

No comments:

Post a Comment