Thursday, May 21, 2015

En dag full av roligheter!

Idag har det varit kostymprovning för Westernshowen, vilket innebär att i olika omgångar går alla i showen bort till syateljen för att prova sina kläder så att de som jobbar i syateljen vet om de ska lägga upp något, sy in det eller bara skriva in ditt namn i det. Detta är något av det mest spännande i början av säsongen, för visst är det roligt att spela skurk eller saloonsägare, men när man väl får på sig sina kläder så känns det hela ännu mer verkligt och allting faller på plats mer och mer.

Jag visste på morgonen att vi hade kostymprovning idag men när jag kom in i servicehuset (det hus där de flesta av oss som jobbar i showen har våra toaletter, duschar och kök) så var det något som var annorlunda än vanligt. Den första tjejen jag träffade på hade nämligen både sminkat sig och borstat håret! Under repetitionsveckorna har alla varit mer avslappnade och inte haft smink eller knappt borstat håret för det kommer ändå bara vara repetitioner och fallande i sand och allt möjligt under dagen, så då kan man spara den tiden på morgonen för lite extra sömn istället. Men idag var dagen det var annorlunda som sagt, men jag tänkte att nej, hon har väl bestämt sig för att anstränga sig lite idag, bra för henne! Men sen kommer en till tjej in i servicehuset och hon ställer sig och sminkar sig hon med. Och sen ännu en! Jag frågade lite försiktigt vad det var som var så speciellt med denna dagen, och de tittar alla frågande på mig och undrar: Men vi har ju fotografering idag ju! 

Och detta var faktiskt vad halva eftermiddagen gick till, just att ta några väldigt häftiga kort, först och främst till Barnens Dag men också för vissa affischer och reklam och till och med till The High Chaparral Chronicle! Livet som kändis är svårt, men vi i showen ser till att klara det, för er!

Vi hade även vårt första genomdrag med så många färdiga kostymer som möjligt idag, vilket gick jättebra och alla känslorna kom på plats och vi ska inte säga för mycket, men det är en väldigt intensiv och häftig shoot-out som händer ska ni veta. För er som inte vet, så är ett genomdrag nästan som en föreställning där man spelar igenom hela föreställningen från början till slut, men detta är i början innan allt riktigt sitter på plats och i ordning så man stannar en del ibland, löser saker och kan gå ur karaktär för att se till att saker är säkra och går till på rätt sätt. 

Showen börjar mer och mer bli som en ordentlig och riktig show nu, och ju tajtare vi blir desto mer glada och spända är vi för att ge er den bästa westernshowen ni sett!

No comments:

Post a Comment